RYHMÄTYÖ-LEHTI VUONNA 2002

1/2002 Ihminen ihmisen tukena

Lääket. ja kir. tri Kirsti Blomqvistin kirjoituksen aihe on "Kasvun mahdollistaminen". "Vanhemmuudesta ja sen tukemisesta" kirjoittaa kouluttaja, kirjailija Alli Kantola ja sosiaalipsykologi Jaana Venkulan kirjoituksen otsikko on "Teot ja toiminta ihmisen tukena ja muutoksen lähteenä". "Ihminen - ihmisen toivo" on runoilija Maaria Leinosen runojen otsikko. Psykoanalyytikko Marita Torstin artikkelin aihe on "Suosiota tavoitteleva psykoanalyysi on menetetty psykoanalyysi" ja Ryhmätyö ry:n kouluttaja Helinä Helmisen kirjoituksen otsikko on "Ryhmä yksilön tukena?"

2/2002 Ryhmä hyvinvoinnin lähteenä

Tutkimusprofessori Kari Lindströmin artikkelin otsikko on "Työyhteisö hyvinvoinnin ja pahoinvoinnin lähteenä". "Työnohjaus vuorovaikutusprosessina" on FL, psykoanalyytikko Pirkko Siltalan artikkelin aihe. Psykoterapeutti Leena Ormio kirjoittaa aiheeenaan "Sota-ajan lasten ääni kantaa tähän päivään" ja perheterapeutti RR Pirjo Virtanen aiheenaan "Perhe hyvinvoinnin lähteenä". "Epävarmuus - uhka vai mahdollisuus työssä?" on Ryhmätyö ry:n kouluttaja Anita Ankkuri-Ikosen kirjoituksen aihe.

3/2002 Ristiriidasta yhteistyöhön

Kirjailija Sisko Istanmäki käsittelee lehden aihetta "Puhumaton liitto" -otsikoidussa kirjoituksessaan. Psykologi, perheterapeutti Marja-Leena Käyhdyn ajatuksia on koottu kirjoitukseen, jonka otskko on "Riippuvuudesta ja itsenäisyydestä". "Ryhmän toiminta ja toimivuus kriisitilaiteissa" on VTM Heli Joutsenlahden artikkelin aihe ja "Ristiriidoista perheessä" on VE perhepsykoterapeutti, ET yksilöpsykoterapeutti Pirjo Tuhkasaaren aiheena. KM, kouluttaja Leena Mäkijärven kirjoituksen otsikko on "Ristiriidasta yhteisyöhön - peruskoulun paineet muutosta tukemassa". "Ristiriidasta yhteistyöhön. Terapiasuhteen karikot kognitiivisen terapian näkökulmasta" on PsT, kongnitiivinen psykoterapeutti Irma Karilan artikkelin otsikko. Ryhmätyö ry:n kouluttajat Liisa Kurtz ja Anna-Leena Saarelainen kirjoittavat aiheesta "Työnohjauksesta apua työyhteisön ristiriitatilanteissa" ja Iisakki Kosonen siitä, mitä ryhmässä voi oppia. Lehdessä julkaistaan Ryhmätyö ry:n kouluttaja, lehtori Seija Aallon Ryhmätyö-lehden 30-vuotisjuhlassa 11.11.2001 pitämä Juhlapuhe.

4/2002 Kestävyys ihmissuhteissa, onnellisuus elämässä

Professori Juhani Pietarisen artikkelin otsikko on "Klassinen käsitys onnellisuudesta". Psykoanalyytikko, LKT Kirsti Blomqvistin kirjoituksen aihe on "Ystävyyden merkityksestä". "Paha olla - heidän, minun vai meidän" kysyy VTT, sosiaalityön lehtori Riitta Granfelt artikkelinsa otsikossa. Rauha Laaksoharju kirjoittaa aiheesta "Parinvalintojen kasvuhistoria. Ihmisen ikävä toisen luo." ja Ryhmätyö ry:n kouluttaja Anita Ankkuri-Ikonen aiheesta "Kestävyys ihmissuhteissa". Ryhmätyö ry:n kouluttajien Tuuli Julinin ja Ritva Rahkon kirjoituksen aihe on "Ilo ja tyytyväisyys elämässä - toiveajattelua vai tietoinen valinta" ja Mirja Holste kirjoittaa siitä, mitä ryhmässä voi oppia.