RYHMÄTYÖ-LEHTI VUONNA 2003

1/2003 Tarpeet, tunteet ja ruumiin kieli

Filosofian tohtori Pirkko Kiviniemen kirjoituksen aihe on "Tarpeet ja heijastuksia" ja teatteriohjaaja Kalle Holmbergin "Ajatuksia ruumiin kielestä ja mielestä". "Kehyksistään irrotettu ihminen" on dramaturgi Outi Nyytäjän artikkelin otsikko. Filosofi Juha Varton kirjoituksen aihe on "Ruumiin tarpeet". "Made in Heaven? Soidinmenojen viettelevyydestä ja tuhoavuudesta ryhmässä" on FM, kirjailija Anna Lassilan artikkelin otsikko ja Ryhmätyö ry:n kouluttaja Liisa Kurtz kirjoittaa aiheenaan "Olenko kyllin hyvä, kysyy moni päivittäin - tietämättään".

2/2003 Valta ja vallan käyttö

Filosofian tohtori Sirpa Taskisen kirjoituksen aihe on "Valta ja minä". Professori Kari Lindströmin artikkelin otsikko on "Valta ja vallankäyttö esimiestyössä" ja dosentti Kaija Majoisen "Vallan monet kasvot". "Ihmisestä poliitikoksi. Vallankäytön myytit ja todellisuus" on filosofian tohtori Pekka Saurin kirjoituksen otsikko. Kirjailija Tuula-Liina Variksen kirjoituksen aihe on "Rakkauden ja 'rakkauden' vangit" ja "Kasvatuksen vaikea varovaisuus - miksi valta on kasvattajille niin vaikea asia?" on YTT, lehtori Kaarina Mönkkösen artikkelin otsikko. Riitta Niskanen kirjoittaa siitä, mitä ryhmässä voi oppia.

3/2003 Ihmisenä kasvamisen mahdollisuus

Kirjailija Kyllikki Villan kirjoituksen otsikko on "Vanhuudesta". "Vastoinkäyminen, epäonnistuminen - eheytyminen vai tuho" on ryhmäpsykoanalyytikko, psykoanalyytikko Maija-Leena Ihalaisen artikkelin aihe. VET psykoterapeutti Pirjo Tuhkasaaren artikkelin otsikko on "Perhe kasvun paikkana" ja lehtori Ina Sovan "Vertaisarviointi ammatillisen kasvun menetelmänä terveydenhuollossa".

4/2003 Juhlanumero - Ryhmätyö ry 45 vuotta

Fil.lis, psykoanalyytikko Pirkko Siltalan artikkelin otsikko on "Muutoksen hetki". Kirjailija Kyllikki Villalta on kaksi runoa. "Välähdyksiä ryhmätyön alkuvaiheista" on sosiaalityöntekija Raakel Vallikarin ja "Ryhmätyö ry:n Ryhmänohjaajakoulutuksen vaiheista" on Ryhmätyö ry:n ryhmänohjaajan Toini Hirvosen haastattelun aihe. Raija Koskinen ja Katarina von Renteln kirjoittavat aiheesta "Mitä ryhmässä voi oppia" Ryhmätyö ry:n työnohjaajakoulutuksen näkökulmasta. Ryhmätyö ry:n kouluttajan Tuula Lahtisen haastattelun aihe on "Ryhmätyö ry:n perheterapiakoulutuksesta" ja Ryhmätyö ry:n kouluttajan, psykologi Anita Ankkuri-Ikosen kirjoituksen otsikko on "Ryhmädynaaminen johtajuus. Ryhmätyö ry:n kaksivuotinen johtajuuskoulutus". Aino Toivanen, Ritva Rahko ja Jukka Mustakallio kirjoittavat aiheesta "Mitä ryhmässä voi oppia".