RYHMÄTYÖ-LEHTI VUONNA 2009

1/2009 Aikaa ihmiselle

Kosmologian professori Kari Enqvistin kirjoituksen aihe on ”Katoavaa aikaa etsimässä” ja rovasti, kirjailija Anja Porion puolestaan ”Omaa aikaa etsimässä”.” Aikaahan on”, kirjoittaa suomentaja Kyllikki Villa kirjoituksessaan. Psykoanalyytikko Leena Linnan artikkelin otsikko on ”Kehityksen vaatimasta ajasta lapsuudessa ja nuoruudessa”. Ryhmätyö ry:n kouluttaja Liisa Kurtzin kirjoituksen aihe on ”Ryhmässä oppiminen on ajan antamista itselle ja toisille".

2/2009 Rakkaus valintana

Rovasti Liisa Tuovinen tarkastelee lehden teemaa kirjoituksessaan, jonka otsikko on "Onko rakkaus valinta?" FM, psykologi, koulutusanalyytikko Esa Roosin artikkelin aihe on "Rakkaus - onni vai onnettomuus?" ja FT, kirjallisuuden tutkija Minna Maijalan "Arkisen rakkauden mahdollisuus? Rakkaus suomalaisessa kirjallisuudessa". Professori Simo Skinnarin kirjoituksen otsikko on "Rakkauden valitseminen kasvatuksessa" ja Ryhmätyö ry:n kouluttaja, psykologi Anita Ankkuri-Ikosen "Odotuksia, toiveita ja tarpeita työyhteisössä".

3/2009 Mitä vihan tunne kertoo

FT, psykoanalyytikko Rauno Juntumaan kirjoituksen aihe on "Viha ja vihan pelko". FT, folkloristiikan dosentti Helena Saarikosken artikkelin otsikko on "Kateuden ja yhteisöväkivallan perinne" ja vastaavan ylilääkärin, dosentti Hannu Lauerman "Väkivallan kehityssuuntia ja hallintayrityksiä 2000-luvulla". Viha - hyödyllinen voimavara" on perheterapeutti Anne Huolmanin kirjoituksen aihe ja "Tunteet ja ihmissuhteet" on Ryhmätyö ry:n kouluttajien Tuuli Julinin ja Aino Toivasen aiheena.

4/2009 Kenen ehdoilla toimimme

VTT, tutkimuspäällikkö Susanna Hyvärin artikkelin aihe on "Vertaisryhmät syrjäytymisen voittamisen näyttämönä" ja professori Kari Lindströmin "Kenen ehdoilla toimimme - työelämän näkökulma". "Miten ehdollistumme siihen mitä olemme" on lapsi- ja nuorisopsykoanalyytikko Leena Linnan kirjoituksen aihe. FM, perheterapeutti RR Anna Lassila kirjoittaa aiheesta "Ken on heistä kaikkein kauhein?" ja Ryhmätyö ry:n kouluttaja Liisa Kurtz aiheesta "Myrkyn kierrätys". Ryhmätyö ry:n ryhmänohjaaja Elina Karvinen kirjoittaa siitä, mitä ryhmässä voi oppia.