Ryhmätyö-lehti 40 vuotta


Ensimmäinen Ryhmätyö-lehti ilmestyi vuonna 1972. Lehteä juhlittiin Ryhmätyö ry:n syyskokouksen yhteydessä 13.11.2011.

Ryhmätyö-lehti on Ryhmätyö ry:n neljä kertaa vuodessa ilmestyvä lehti, joka sisältää eri alojen asiantuntijoiden monipuolisia kirjoituksia yksilöstä, perheestä, ryhmästä, yhteisöstä ja yhteiskunnasta. Ryhmätyö-lehden aiheet ovat herättäneet kiinnostusta laajemminkin, niinpä lehti on saanut tilaajia myös jäsenistön ulkopuolelta.

Pieneksi jäsenlehdeksi Ryhmätyö-lehti on suosittu ja pitkäikäinen. Lehden tekotavassa sovelletaan Ryhmätyö ry:n periaatteita. Lehti ideoidaan toimitusneuvostossa yhteistyönä ryhmän voimaan luottaen. Lehdellä on ollut ilo saada eri alojen parhaita asiantuntijoita kirjoittajiksi niin tieteen, taiteen kuin käytännön ihmissuhdetyön parista.

Ryhmätyö-lehti on vuonna 1958 perustetun Ryhmätyö ry:n lippulaiva.
Se syventää ja laajentaa yhdistyksen kursseilla opittuja vuorovaikutus-, ihmissuhde- ja ryhmätyöskentelytaitoja. Ryhmätyö ry:n perusajatuksena on, että ohjatussa ryhmässä kokemuksellisen oppimisen kautta jokainen voi lisätä taitojaan ja ymmärrystään saavuttaakseen henkilökohtaisen hyvinvoinnin ja osallistuakseen rakentavasti erilaisten ryhmien ja yhteisöjen toimintaan.

Ryhmätyö-lehden päätoimittaja on Mirja Holste.

Lisätietoja: Ryhmätyö ry:n puheenjohtaja Tuuli Julin
sähköposti: toimisto(att)ryhmatyo.fi